Nijkamp maakt zich zorgen over besluitvorming Eredivisie

1 december 2017, 08:40

Het zou volgens Gerard Nijkamp niet goed zijn als de huidige regelgeving binnen de Eredivisie intact blijft. De directeur van PEC Zwolle, die tevens voorzitter is van het Technisch Platform Eredivisie, stelt dat er op deze manier weinig te bewerkstelligen valt.

Momenteel is het zo dat er voor een besluit vijf zesde van de stemmen moet krijgen (vijftien van de achttien clubs) om iets erdoor heen te krijgen. Volgens Nijkamp is het dan veel te makkelijk om besluiten tegen te gaan. Mede daardoor is de 'werkgroep kunstgras' alweer opgeheven.

"Een rondje langs de velden leverde op dat een oplossing niet haalbaar is", zegt Nijkamp, die zich zorgen maakt over de manier waarop zaken worden besloten. "Het is vijf voor twaalf. Als deze veranderingsagenda geen poot aan de grond krijgt, dan heeft het weinig zin te blijven praten. Met de verandering van de competitieopzet waren we in mijn beleving heel ver, maar besluitvorming is tegengehouden door de clubs vanuit de angst daar slachtoffer van te worden. Een aantal clubs trok zich terug", aldus de directeur tegen De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen