Ekkelenkamp had uitnodiging trainingskamp niet verwacht

12 januari 2018, 21:19   Bijgewerkt: 12 januari 2018, 21:34

Jurgen Ekkelenkamp is één van de talenten die tijdens het winterse trainingskamp van Ajax in Portugal de kans krijgt om zich te laten zien. Voor de middenvelder van Ajax O19, die voor de winterstop een contract tekende in Amsterdam, kwam die oproep onverwacht.

Aan het begin van het seizoen had Ekkelenkamp niet gedacht dat hij in de winterstop met het eerste mee zou gaan op trainingskamp. "Zaterdag om 20:00 uur ging mijn telefoon. Ik zat gewoon thuis op de bank. Het was de teammanager van Ajax 1 Tjerk die mij belde. 'Gefeliciteerd, je mag mee op trainingskamp', zei hij. Ik dacht aan een grap, maar 5 minuten later ging mijn telefoon weer en was het mijn eigen trainer John Heitinga. Toen wist ik dat het echt was", vertelt de middenvelder op de website van Ajax.

De eerste trainingen verliepen goed voor Ekkelenkamp. "Het gaat natuurlijk wel wat sneller dan bij O19, dat is logisch. Net als dat het niveau hoger ligt. Maar ik vond wel dat ik goed mee kon komen. Erik ten Hag is een aardige man, die heel scherp is en ook wil dat jij dat bent. Als je bijvoorbeeld niet op je voorvoeten staat, dan hoor je dat gelijk. Maar dat zegt mijn eigen trainer ook", aldus het talent. "Persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelen, met name fysiek, qua snelheid en mijn linkerbeen. Dat kan ik bereiken door hard te trainen. Het doel is om vaker met Ajax 1 mee te trainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen