Lewandowski en Müller redden Bayern tegen Bremen

21 januari 2018, 17:01   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 17:26

Bayern München heeft zondag een 4-2 overwinning geboekt op Werder Bremen. De koploper kwam in eigen huis op achterstand, maar wist dat na rust recht te zetten. Thomas Müller en Robert Lewandowski waren beiden goed voor twee treffers.

Werder Bremen kwam na 25 minuten spelen verrassend op voorsprong tegen de koploper van de Bundesliga. Jerome Gondorf opende op aangeven van Max Kruse de score. Vier minuten voor rust kwam Bayern met een antwoord. Müller nam de bal met zijn borst aan en rondde vervolgens mooi af: 1-1.

Na rust boog Bayern de achterstand om in een voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen kopte Lewandowski de 2-1 tegen de touwen. Een kwartier voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor Bayern. Een eigen doelpunt van Niklas Süle betekende de gelijkmaker voor Werder Bremen. De thuisploeg stelde echter snel orde op zaken. Twee minuten later maakte Lewandowski op aangeven van Müller zijn tweede van de wedstrijd.

Even later gooide Bayern de wedstrijd wel in het slot. Na een mooie assist van James Rodriguez maakte ook Müller zijn tweede: 4-2. Door de zege behoudt Bayern de voorsprong van zestien punten op nummer twee Bayer Leverkusen.