Middlesbrough stelt Southgate toch aan

Ger
7 juni 2006, 15:28

Hoewel Gareth Southgate niet in het bezit is van het vereiste trainersdiploma, heeft Middlesbrough de 35-jarige verdediger toch aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Southgate werd woensdagmiddag door de Engelse club gepresenteerd.

De Engelse club verwacht dat de Engelse bond akkoord zal gaan met de benoeming, zo liet voorzitter Steve Gibson weten. Middlesbrough wijst ook naar de staat van dienst van Southgate, die 57 interlands en 503 competitieduels speelde en sinds 2002 aanvoerder is van Boro.

"Toen Engeland ons nodig had, hebben we meegewerkt", zegt Gibson. "We zullen nu toch zeker niet vanwege bureaucratische redenen worden tegengewerkt. Niemand kent de club zoals Gareth en ik. Als we iemand anders zouden aanstellen, zou die andere ideeën hebben. Hij zou de spelers moeten leren kennen en ook ons manier van werken. Gareth kan meteen aan de slag. Ik ben er zeker van dat hij een geweldige manager wordt."

Dinsdag liet John Barnwell, algemeen directeur van de organisatie van Engelse profcoaches (LMA), nog weten dat Southgate niet in aanmerking komt voor dispensatie. "Middlesbrough mag hem niet aanstellen - zo simpel ligt het." De duidelijke taal van Barnwell heeft echter weinig indruk gemaakt bij de clubleiding van Boro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen