Opvallend: Balogun meldt zich af voor Jong Engeland en duikt op bij Team USA

23 maart 2023, 20:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Folarin Balogun is in Frankrijk bezig aan een topseizoen. De 21-jarige aanvaller wordt door Stade Reims gehuurd van Arsenal en vond tot dusverre al zeventien keer het net in de Ligue 1. Balogun speelde de laatste jaren zijn jeugd-interlands voor Engeland, maar er zijn steeds meer signalen dat hij als A-international gaat kiezen voor de Verenigde Staten. 

De jonge aanvaller heeft de ongekende luxe (of keuzestress, maar net hoe je het bekijkt) dat hij zelfs kan kiezen uit drie verschillende landen om voor uit te komen. Balogun is namelijk in New York geboren als kind van Nigeriaanse ouders, waardoor hij ook voor Team USA én het Afrikaanse land zou kunnen kiezen. Sinds zijn overgang naar Arsenal, dat hem in 2011 aan de jeugdopleiding toevoegde, kwam hij in eerste instantie nog uit voor de jeugdselecties van de Verenigde Staten. Sinds de Onder-17 speelt Balogun echter vooral voor Engeland. 

Met zijn goede prestaties in Frankrijk hoopte Balogun op een kans in het Engelse elftal. Bondscoach Gareth Southgate besloot de aanvaller echter links te laten liggen en nam hem niet op in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met Italië en Oekraïne. Balogun werd wel opgeroepen voor Jong Engeland, maar meldde zich geblesseerd af. Op Instagram postte hij vorige week een veelzeggende boodschap: 'In life, go where you're appreciated' , zo viel te lezen. 

Volgens de Franse krant L'Équipe is Balogun echter helemaal niet geblesseerd in Reims achtergebleven. De krant schrijft dat hij is gespot in het Amerikaanse Orlando, waar Team USA zich voorbereidt op twee wedstrijden in de CONCACAF Nations League. De Amerikaanse voetbalbond had vorige week al laten weten het in 'open dialoog' was met de aanvaller over zijn toekomst als international. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen