FC Groningen niet verder met hoofd opleiding Dekker

20 februari 2018, 10:38   Bijgewerkt: 20 februari 2018, 10:48

Caspar Dekker vertrekt na dit seizoen als hoofd jeugdopleidingen bij FC Groningen. De club heeft besloten om het contract met de 47-jarige oud-trainer van AZ niet te verlengen. Hij is bezig aan zijn tweede jaar in het hoge noorden en was zelf graag doorgegaan in zijn functie. 

"Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht", vertelt manager technische zaken Ron Jans op de clubsite. "Caspar Dekker is een vakman. We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken."

Dekker zelf was het liefst nog doorgegaan aan zijn project in Groningen, voor wie hij Alkmaar in 2016 inruilde. "Helaas komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking. Met veel plezier heb ik mogen werken als hoofd opleiding van de club", legt hij uit. "Dat na dit seizoen onze wegen zich scheiden, doet hieraan geen afbreuk. In de afgelopen periode hebben we binnen de opleiding mogen genieten van diverse spelers die hun eerste stappen maakten in het betaalde voetbal. We hebben spelers en medewerkers persoonlijke groei mogen ervaren."

Recent hebben Lars Kramer, Amir Absalem, Ludovit Reis en Tom van de Looi hun debuut gemaakt in het eerste van de Groningers, die zich sowieso meer willen toespitsen op het inpassen van meer eigen jeugdspelers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen