Gisteren gemist: Jong Ajax leider, videoscheids op WK

17 maart 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 16 maart.

FIFA-leden kiezen op 13 juni organisator WK 2026

Op woensdag 13 juni, één dag voor de start van het WK in Rusland, beslissen de FIFA-leden waar het WK 2026 wordt gehouden. In die week heeft de wereldvoetbalbond een congres in de Russische hoofdstad Moskou.

Definitief: videoscheidsrechter op het WK in Rusland

Er wordt komende zomer op het WK in Rusland definitief gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Dat heeft het FIFA-bestuur vrijdag besloten tijdens een vergadering in Bogota, meldt de Duitse bondsvoorzitter Reinhard Grindel via Twitter. Hij zit namens de UEFA in de council van de FIFA.

Gelukkige goals Johnsen leiden Haagse winst bij Excelsior in

ADO Den Haag is vrijdagavond in een vermakelijk duel bij Excelsior uiteindelijk de gelukkigste gebleken: 1-2. De Rotterdammers kwamen voor rust verdiend op 1-0 en hadden verder uit kunnen lopen tegen het matige ADO. Dat gebeurde niet, waardoor Björn Johnsen de matchwinner werd voor de ploeg van Alfons Groenendijk door twee keer te scoren. De eerste was een reboundgoal, zijn tweede was een van richting veranderd schot.

Jong Ajax koploper dankzij Sierhuis en puntverlies NEC

Jong Ajax is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Amsterdamse bedankjes mogen verstuurd worden naar spits Kaj Sierhuis. Zijn hattrick op de Vijverberg zorgde voor een 2-4 overwinning tegen De Graafschap. NEC zakt naar de tweede plaats na een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur en ziet Fortuna Sittard naderen. De Limburgers wonnen in Oss met 1-2 van de plaatselijke FC.

Robben mist mogelijke kampioenswedstrijd van Bayern

Arjen Robben ontbreekt zondag in de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig. De Nederlandse aanvaller van Bayern München ondervindt nog altijd hinder van een beknelde zenuw. Om die reden ontbrak hij eerder deze week in de Champions League tegen Besiktas.

Belangrijke uitslagen:

Excelsior - ADO Den Haag 1-2

SC Cambuur - NEC 1-1

De Graafschap - Jong Ajax 2-4

FC Oss - Fortuna Sittard 1-2

Ajax - PEC Zwolle 3-1 (vrouwen)

AS Monaco - Lille 2-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen