Seedorf maakte het zichzelf moeilijk: "Soort crisismanager"

1 mei 2018, 08:45

Dat oud-spelers niet per se ook goede trainers zijn, bewijst Clarence Seedorf. Na zijn grootste carrière als voetballer, gaat het als trainer vooralsnog bijzonder moeizaam. Volgens Gerard Marsman, de directeur van de Nederlandse belangenvereniging voor coaches (CBV), is het ook voor voormalig profs belangrijk om een gedegen vooropleiding te volgen.

"Het blijkt wel dat het vak van trainer-coach ook om andere competenties vraagt. Daarbij is Clarence drie keer ergens tussentijds ingestapt (bij AC Milan, in China en Deportivo La Coruna)", aldus Marsman in De Telegraaf. "Daar heeft hij zichzelf geen plezier mee gedaan. Dat is heel moeilijk. Dan ben je ook een soort crisismanager."

Ook in zijn klus in de Primera Division gaat het niet voortvarend. Hoewel het de laatste weken een stuk beter gaat, was de uitgangspositie te moeilijk om Deportivo in La Liga te houden. Marsman: "Uit respect voor zijn loopbaan heeft Clarence een speciale trainerscursus mogen volgen, zoals meer spelers een aangepast traject hebben gevolgd. Wesley Sneijder hoorde ik laatst ook over een speciale cursus. Ik zou in ieder geval iedereen willen aanbevelen om de tijd te nemen en het vak te leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen