Spoorboekje: WK-gekte, Frankrijk in actie en trainingen van Oranje

28 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 28 mei.

Nieuws

WK-aanloop

Het WK komt steeds dichterbij, het toernooi in Rusland begint over zeventien dagen en dus neemt de WK-koorts steeds verder toe. Dit blijkt ook uit onze berichtgeving, die steeds meer in het teken van het WK komt te staan. En nu de Champions League-finale achter de rug is, zal de focus nog maar richting het eindtoernooi gaan. 

Nederlands elftal bereidt zich voor

Naast alle WK-gangers is ook het Nederlands Elftal van Ronald Koeman actief. Er worden zelfs twee trainingen gehouden maandag: in de ochtend, als er ook een persmoment is voor de Oranje-volgers. En ook aan het einde van de middag nog een keer. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sluiten wel aan bij het Nederlands elftal, maar trainen maandag nog niet mee met de groep.

Wedstrijden

Frankrijk - Ierland (21.00 uur)

De voorbereiding van de ijzersterke selectie van Frankrijk begint vandaag pas echt. Het team van Didier Deschamps wil revanche voor het teleurstellende einde op het EK in eigen land van twee jaar geleden en oefent vanavond om 21.00 uur tegen Ierland. Verwacht wordt dat enkele talentvolle spelers van de selectie de kans krijgen bij Frankrijk, maar mogelijk komen ook enkele grote kanonnen in actie. Verder komen er meer WK-gangers in actie: Portugal oefent tegen Tunesië, Zuid-Korea tegen Honduras. Verder spelen ook Nigeria, Italië en Turkije oefenduels.

Bekijk hier de WK-selectie van Frankrijk 

Voetbal op tv

21.00 uur: Frankrijk - Ierland, Ziggo Sport, live verslag van de oefeninterland

21.50 uur: Portugal - Tunesië, FOX Sports 2, live verslag van de oefeninterland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen