Spoorboekje: Duitsland en Brazilië voor het eerst in actie

17 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 16 juni 2018, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 17 juni.

 

Specials

Röseler over de kansen van zijn Duitse landgenoten op het WK

Nils Röseler speelde acht interlands in Duitse jeugdelftallen. De verdediger van VVV-Venlo stond daarin met onder anderen Shkodran Mustafi, Mario Götze en doelman Marc-André Ter Stegen binnen de lijnen. Ondanks dat het nooit tot een interland voor de A-selectie kwam, volgt Röseler de verrichtingen van zijn landgenoten op de voet en zit hij vanmiddag voor de televisie als Duitsland het opneemt tegen Mexico.

Brazilië: topfavoriet zint op revanche na demasqué in eigen land

Al vijf keer was Brazilië het beste voetballand ter wereld, maar de enorme ontreddering vanwege het demasqué in 2014 dreunt nog altijd na in het Zuid-Amerikaanse land. Het WK van 2018 staat dan ook volledig in het teken van eerherstel voor De Goddelijke Kanaries. Met een geweldige selectie jaagt de grootmacht op de zesde wereldtitel. Meesterscout Piet de Visser tipt de ploeg van Tite als grote favoriet.

Wedstrijden

Costa Rica - Servië (14.00 uur)

Voormalig Eredivionisten Dusan Tadic en Filip Kostic gaan met Servië opzoek naar punten in Groep E van het WK. Het Balkanland treft in haar eerste wedstrijd in Rusland Costa Rica, waar oud-Twente-speler Bryan Ruiz de grote vedette is. Behalve de oude bekenden komen onder meer ook Serie A-sensatie Sergej Milinkovic-Savic, Manchester United-mannetjesputter Nemanja Matic en de oudgediende vleugelbacks Aleksandar Kolarov en Branislav Ivanovic in actie voor Servië, dat nog een prachtige treffer maakte in de oefencampagne.

Duitsland - Mexico (17.00 uur)

Ook in Groep F gaat de bal vandaag voor het eerst rollen. Duitsland en Mexico, een titelfavoriet tegen een gevaarlijke outsider, treffen elkaar in een zeer mooi affiche. Bij Mexico lopen een aantal bekenden rond: oud-PSV'ers Hector Moreno en Andres Guardado, huidige PSV-aanvaller Hirving Lozano en oud-Twente-speler Jesus Corona. Weten deze mannen het de huidige Wereldkampioen lastig te maken?

Brazilië - Zwitserland (20.00 uur)

Brazilië wordt door velen gezien al dé favoriet voor de WK-overwinning. De kans op de overwinning hangt wel af van de fitheid en vorm van Neymar. Alle ogen zullen dan ook gericht zijn op de speler van Paris Saint-Germain. De 26-jarige speler maakte in de oefenwedstrijden voor aanvang van het WK zijn rentree na maandenlang blessureleed, en dit ging alleraardigst. 45 en 84 minuten leverden twee treffers op. Het is de verwachting dat Neymar in de basis zal beginnen, maar lukt het hem ook om tegen de stugge Zwitsers te imponeren?

Voetbal op tv

14.00 uur: Costa Rica - Servië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

17.00 uur: Duitsland - Mexico, NPO 1, live verslag van het WK-duel

20.00 uur: Brazilië - Zwitserland, NPO 1, live verslag van het WK-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen