Van Marwijk heeft beelden teruggezien: "Geen penalty"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 juni 2018 – Australië slaagde er zaterdag bijna in om Frankrijk op een gelijkspel te houden, maar het team van bondscoach Bert van Marwijk ging toch met 2-1 onderuit. Na de wedstrijd ging het voornamelijk over het penaltymoment in de tweede helft. Na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de Fransen alsnog een penalty toegekend. Van Marwijk heeft de beelden teruggekeken en denkt dat de verkeerde beslissing is gemaakt.

Van Marwijk heeft beelden teruggezien: "Geen penalty"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na een klein uur spelen zette Joshua Ridson in het strafschopgebied een tackle in. De Australiër toucheerde de bal en tikte daarna Antoine Griezmann onderuit. "De tackle wordt ingezet op de bal, hij raakt de bal ook en daarom vind ik het geen penalty", vertelt Van Marwijk aan De Telegraaf.

De bondscoach zegt veel reacties te hebben gekregen. "Van de tien zijn er zeven die zeggen dat het een penalty was en drie niet. Het is een moeilijke situatie. Het blijft mensenwerk, ook als je de videobeelden erbij hebt." Australië vervolgt donderdag het WK met een groepswedstrijd tegen Denemarken. Vijf dagen later staat het duel met Peru op het programma.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd