Situatieschets Groep E: Brazilië en Zwitsers op pole

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 juni 2018 – Brazilië en Zwitserland staan in Groep E op pole position. Een punt is voor beide landen voldoende. Maar wat als dat mislukt? Een misstap van beide ploegen kan fataal worden, want Servië ligt op de loer. Het enige wat vaststaat in deze poule is de uitschakeling van Costa Rica.

Situatieschets Groep E: Brazilië en Zwitsers op pole

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De huidige stand:
1. Brazilië 2 - 4p (+3, -1) +2
2. Zwitserland 2 - 4p (+3, -2) +1
3. Servië 2 - 3p (+2, -2) 0
4. Costa Rica 2 - 0p (+0, -3) -3

Zo bepaalt de FIFA de rangschikking:
1. Aantal punten
2. Doelsaldo
3. Gemaakte doelpunten
4. Onderling resultaat (1. aantal punten 2. doelsaldo 3. aantal gescoorde doelpunten)
5. Gele en rode kaarten: voor een gele kaart krijgt een team één minpunt, voor iedere rode kaart staat 5 minpunten. De ploeg met de minste minpunten krijgt voorrang.
6. Loting

1. Brazilië: 4 punten, doelsaldo +2
Een punt tegen Servië is voldoende voor Brazilië. Maar zullen de Goddelijke Kanaries die gok nemen? Tegenstander Servië moet namelijk winnen om de groepsfase te overleven. Brazilië is bij een nederlaag afhankelijk van het resultaat van Zwitserland tegen Costa Rica. De Zwitsers moeten in dat scenario verliezen van Costa Rica.

2. Zwitserland: 4 punten, doelsaldo +1
Wat voor Brazilië geldt, gaat ook op voor Zwitserland: een puntje tegen Costa Rica volstaat voor het bereiken van de achtste finale. Afhankelijk van wat Brazilië doet, is de eerste plek ook haalbaar voor het Alpenland. Sowieso volgt Zwitserland de verrichtingen bij Servië - Brazilië. Want de Zwitsers staan ook in de achtste finale als Servië verliest van Brazilië. Ook bestaat het scenario dat Zwitserland onverhoopt verliest. Die nederlaag moet in die situatie minimaal zijn, mocht Servië door een gelijkspel tegen Brazilie op gelijke hoogte komen. Bij een 2-1 nederlaag van de Zwitsers en een doelpuntloze uitslag bij Brazilië en Servië, blijft Zwitersland tweede op gemaakte doelpunten. 

3. Servië: 3 punten, doelsaldo 0
Eigenlijk kan alleen een overwinning op Brazilië Servië redden. In het scenario dat Zwitserland een verrassende ruime nederlaag lijdt tegen Costa Rica, heeft Servië ook genoeg aan een gelijkspel. Of zelf een heel hoog gelijkspel boeken (2-2) en een 1-0 nederlaag van de Zwitsers. Een nederlaag tegen Brazilië betekent hoe dan ook einde verhaal voor de huidige nummer drie van Groep E.

4. Costa Rica: 0 punten, doelsaldo -3
Het enige wat voor Costa Rica nog op het spel staat is de eer. De verrassing van het WK van 2014 is uitgeschakeld en kan hoogstens als derde eindigen. Ook dat lijkt vanwege het doelsaldo onmogelijk. Of Brazilië moet onverwacht hard uithalen.

Programma (20.00 uur)
Servië - Brazilië
Zwitserland - Costa Rica

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd