Heerenveen opgelucht dag na bommelding: "Het is veilig"

5 juli 2018, 09:36

Vanaf woensdagochtend heel vroeg hield een bommelding heel Heerenveen in zijn greep: de Abe Lenstra Boulevard werd massaal ontruimd en urenlang doorzocht door de politie en politie-honden. De conclusie dat er uiteindelijk géén bom in het pand aanwezig was, zorgde uiteraard voor veel opluchting binnen de club. Rest de vraag: waar kwam de melding dan vandaan?

Dinsdagavond laat vond al het eerste onderzoek plaats, vanaf woensdagochtend half zes was het stadion hermetisch afgesloten, omdat de schoonmakers een half uur later al met hun werk beginnen. "Ik denk dat we het terecht zwaar opgenomen hebben. Het is bijna nooit echt raak bij een bommelding, maar stel dat het bij ons net anders was geweest. We staan voor de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers en ik ben daarvoor verantwoordelijk. We wilden geen enkel risico nemen", legt directeur Luuc Eisenga uit tegenover de Leeuwarder Courant.

Uiteindelijk werd er niets gevonden. "Ik was opgelucht toen we weer naar binnen konden", verzekert Eisenga, die niet snapt waarom deze melding, vermoedelijk een grap, is uitgehaald. Volgens de bestuurder moet het iemand zijn geweest met 'weinig humor en een laag IQ'. Ook hoopt hij dat de medewerkers van sc Heerenveen geen angst overhouden aan dit bizarre voorval. "Een ding staat voorop: de politie heeft geen hoekje van het stadion overgeslagen. Het is veilig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen