UEFA-ranking: Nederland loopt halve punt in op Oostenrijk

3 augustus 2018, 08:55   Bijgewerkt: 3 augustus 2018, 10:41

Nederland is op de UEFA Coëfficiëntlijst ingelopen op Oostenrijk, dat de cruciale elfde plek bezet. Ondanks de uitschakeling van AZ in de Europa League, verkleinden Ajax en Vitesse het gat met een half puntje: 24.733 tegenover 24.450 voor Oostenrijk. Ondertussen zit Denemarken Nederland wel behoorlijk op de hielen.

Vooralsnog blijft Nederland twaalfde op de ranking. De elfde notering is goud waard, want deze geeft over twee seizoenen recht op een rechtstreeks Champions League-ticket, onder voorbehoud dat de winnaar zich plaatst via de nationale competitie.

Ajax en Vitesse wonnen deze week hun Europese affiches. Vooral die van de Amsterdammers was belangrijk, omdat zij het Oostenrijkse Sturm Graz uit het kwalificatietoernooi van de Champions League knikkerden. Domper voor het Nederlandse voetbal is de uitschakeling van AZ, aan de andere kant verloor Oostenrijk ook één club in Europa.

Admira Wacker was in de voorronde van de Europa League niet opgewassen tegen CSKA Sofia. Daarmee blijven Red Bull Salzburg, Rapid Wien, Sturm Graz en LASK Linz over. Salzburg is de enige Oostenrijkse kandidaat voor de Champions League. De kampioen zal zich net als PSV en Ajax via de voorronde moeten kwalificeren.

Denemarken

Naast Nederland en Oostenrijk is er ook een derde kaper op de kust voor de elfde plek. De Scandinaviërs zitten Nederland op de hielen. Het verschil is iets meer dan een halve punt. Denemarken wedt met Nordsjaelland, Kopenhagen, Midtjylland en Brøndby op vier paarden. De clubs spelen allemaal voor een plek in de groepsfase van de Europa League, nadat kampioen Midtjylland deze week sneuvelde in de voorronde van de Champions League.

Bron data: Kassies

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen