Diks ziet zijn eigen perspectief bij Fiorentina verbeteren

3 augustus 2018, 10:34

Kevin Diks ziet zijn perspectief bij Fiorentina verbeteren. De 21-jarige rechtsback was de voorgaande seizoenen overbodig en werd daarom gestald bij Vitesse en Feyenoord. In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Diks naar eigen zeggen betere papieren om in Florence een rol van betekenis te spelen.

"Dat merk ik deze voorbereiding. Ik kom anders binnen. Vooral het jaar bij Feyenoord heeft me heel goed gedaan", zegt Diks in De Stentor. "Ik heb het daar mentaal en fysiek een paar maanden moeilijk gehad, belandde ook op de bank, maar uiteindelijk heb ik best veel gespeeld en een goed half jaar gedraaid. Ik ben daardoor groter, sterker en volwassener geworden. Ik heb in die periode gemerkt dat ik een karakterjongen ben. Ik kom overal bovenop."

Diks krijgt in de voorbereiding op het seizoen veel speeltijd, en hij voelt het vertrouwen van trainer Stefano Pioli. "Na de voorbereiding neemt Fiorentina een besluit", aldus Diks, die een nieuwe verhuur nog niet uitsluit. "De Eredivisie? Ik ben er nog niet op uitgekeken hoor. Ik kan nog veel leren in Nederland. Maar dat kan in Italië ook. Italianen schakelen veel met systemen. Dat tactische ligt mij wel. Ik zit lekker in mijn vel en hoop de trainer te overtuigen."

De Italiaanse club nam Diks twee jaar geleden over van Vitesse, maar de jeugdinternational kwam nog maar tot twee officiële wedstrijden voor Fiorentina. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen