Dumfries: "Schrok me even helemaal wild bij slippertje"

5 augustus 2018, 08:27

Zijn eerste kans op een prijs met PSV ging zaterdag in rook op. En dus stond Denzel Dumfries met een - zoals hij het zelf verwoordde - klote gevoel in de catacomben van het Philips Stadion. De landskampioen verloor na strafschoppen de strijd om de Johan Cruijff Schaal van Feyenoord.

"Dit is gewoon heel vervelend, want ik wilde de eerste prijs met PSV pakken", zei Dumfries tegen FCUpdate.nl. "We hadden 'm kunnen winnen, want we hebben genoeg kansen gecreëerd. Ook waren er voldoende situaties die kansen hadden kunnen leiden. Dan is het achteraf balen dat je hier niet wint."

Dumfries had tegen Feyenoord zijn eerste basisplaats in een officieel duel van PSV. De Eindhovenaren haalden de rechtsback begin juni weg bij sc Heerenveen als vervanger voor de inmiddels naar Atlético Madrid vertrokken Santiago Arias. "Ik ben wel tevreden. In de eerste helft had ik een slippertje en schrok ik me wel even wild. Maar dat hoort er ook bij vind ik. We zijn bezig met topsport en in een split-second moet je beslissen. Sowieso kan ik tevreden zijn over hoe het tot nu toe gaat."

In zijn sterke seizoen bij Heerenveen viel Dumfries op door zijn aanvalslust en het geven van assists. Aan het PSV-publiek toonde hij gisteren alvast voorzichtig zijn handelsmerk. "Je probeert de spitsen te bedienen. Jammer dat er geen assist bij zat."

Zaterdag wacht de volgende kans als PSV de Eredivisie begint met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Hoewel de titelverdediger dit weekend met lege handen achterbleef, ziet Dumfries voldoende aanknopingspunten. "Ik ben tevreden over ons spel. We moeten deze lijn doortrekken en doorgaan waar we mee bezig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen