Gisteren gemist: Feyenoord en Vitesse uitgeschakeld

17 augustus 2018, 00:30   Bijgewerkt: 16 augustus 2018, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 16 augustus. 

Frankrijk is de lijstaanvoerder FIFA-ranking na WK-winst

Frankrijk is de nieuwe lijstaanvoerder van de FIFA-ranking. De wereldkampioen steeg door de zege in Rusland van de zesde naar de bovenste plek, dat onder meer ten koste gaat van Duitsland en Brazilië – dat nu derde staat. België stijgt ook één plekje en is nu de runner-up van de lijst. Nederland blijft ongewijzigd op de zeventiende plaats.

Willem II neemt aanvaller Avdijaj over van Schalke 04

Willem II heeft zich definitief versterkt met Donis Avdijaj. De aanvaller komt naar verluidt transfervrij over van Schalke 04 en tekent een contract voor één seizoen in Tilburg. De aanvaller die vorig seizoen nog bij Roda JC speelde, heeft bovendien de optie voor een extra jaar in zijn contract staan.

Duels Genoa en Sampdoria dit weekend afgelast in Serie A

Genoa en Sampdoria komen komend weekend, als de Serie A weer begint, nog niet in actie. De duels van beide ploegen zijn opgeschort door de Italiaanse voetbalbond vanwege de brugramp in de Italiaanse stad.

El Ahmadi stond open voor nieuwe Feyenoord-aanbieding

Karim El Ahmadi vertrok afgelopen zomer bij Feyenoord, maar had best nog langer bij de Rotterdamse club willen blijven. De Marokkaanse middenvelder stelt dat hij geen nieuwe aanbieding kreeg van de club.

Zenit poetst 4-0 nederlaag weg met zinderende 8-1 zege

Zenit St. Petersburg had voorafgaand aan deze donderdagavond dezelfde opdracht als Feyenoord, namelijk een 4-0 nederlaag wegpoetsen in de return van de Europa League-voorronde. De Russische formatie (op archiefbeeld) is daar glansrijk in geslaagd. De ploeg won donderdag met 8-1 in Rusland van Dinamo Minsk, wat voldoende was om een stunt van ongekende proportie te voltooien.

Omstreden rode kaart wordt Vitesse fataal in Basel

Vitesse is er niet in geslaagd om de volgende voorronde van de Europa League te halen. Hoewel de Arnhemmers zich prima staande hielden tegen FC Basel, werd de ploeg van Leonid Slutsky een rode kaart van Jake Clarke-Salter fataal. De verdediger werd na een half uur weggestuurd vanwege gevaarlijk spel, waarna Arlind Ajeti ook meteen 1-0 maakte. Vitesse kwam die klap niet meer te boven.

Kansenregen Feyenoord niet genoeg voor historische comeback

Feyenoord heeft zich niet kunnen herpakken na de 4-0 nederlaag tegen AS Trencín en is door de Slowaken uit de Europa League-voorronde geknikkerd. De Rotterdammers kwamen donderdagavond in eigen huis al vroeg op voorsprong door Eric Botteghin, maar kregen direct daarna de gelijkmaker van Antonio Mance om de oren. Feyenoord ging vol goede moed op zoek naar de overwinning en kreeg zelfs meer dan genoeg kansen om aan de benodigde zes goals te komen. Doelman Igor Semrinec verkeerde echter in bloedvorm en de vroege 1-1 bleef op het scorebord staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen