Deense internationals gaan niet spelen door geschil met bond

3 september 2018, 12:45

Er is sprake van grote onrust in Denemarken. De Deense bond en de internationals worden het maar niet eens over een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij de imagerechten een belangrijke rol spelen. Door het geschil is de kans groot dat de spelers in de aanstaande interlands niet willen spelen.

De spelers hebben bij de DBU een voorstel neergelegd, maar dat is door de bond afgewezen. De DBU ziet de huidige situatie als een staking en moet op zoek naar andere spelers om in actie te komen tegen Slowakije en Wales. De vaste spelersgroep komt, als de situatie zo blijft, namelijk niet in actie. Ook bondscoach Age Hareide zal niet van de partij zijn.

"Ze hebben ons iets aangeboden dat we niet kunnen en niet willen accepteren", zegt woordvoerder Jakob Høyer namens de DBU. "Daarom moeten we het zien als een staking voor de komende twee duels." Middenvelder Christian Eriksen denkt er anders over. "De bond probeert ons af te schilderen als spelers die niet in actie willen komen, maar de bond wil niet onderhandelen en een deal maken zodat we kunnen spelen. En dus brengt de bond naar buiten dat we allemaal aan de kant zijn gezet", stelt hij in Ekstrabladet.

De Deense bond lag vorig jaar ook al overhoop met de vrouwenploeg. Dat geschil werd na moeilijke onderhandelingen uiteindelijk opgelost. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen