Tagliafico hard over Sampaoli: "Hij wist het niet meer"

8 september 2018, 10:40   Bijgewerkt: 8 september 2018, 11:25

Nicolás Tagliafico heeft een boekje opengedaan over het afgelopen WK in Rusland. De Ajacied, die zaterdagochtend voor het eerst aanvoerder van Argentinië was, erkent dat de samenwerking met de bondscoach Jorge Sampaoli niet werkte: "Hij liet ons niet spelen zoals hij wilde."

Het avontuur in Rusland eindigde voor Argentinië in een teleurstelling. Na een moeilijke groepsfase werden de Zuid-Amerikanen in de achtste finale uitgeschakeld door Frankrijk. De moeizame samenwerking tussen de Argentijnse coach Sampaoli en het elftal voerde de boventoon in Rusland.

Aan Argentijnse media heeft Tagliafico nu verteld over de moeizame samenwerking met de coach: "Hij liet ons niet spelen zoals hij dat graag wilde. Hij moest zijn speelstijl veranderen en verloor daarom zijn identiteit. Hij wist het niet meer."

Sampaoli probeerde koste wat kost het elftal draaiende te krijgen, maar volgens de linksback werkte dat averechts. "De ene keer speelden we zo, maar dan veranderde dat weer. Dan speelden we met twee negens, de andere keer met een valse nummer negen."

Zelf is Tagliafico niet ontevreden over zijn eerste eindronde, maar qua collectief had hij er meer van verwacht: "Het had meer kunnen zijn, maar nu denk ik aan wat komen gaat en wil ik mijn best doen."

De start na het WK is in ieder geval goed. Argentinië was zaterdagochtend (Nederlandse tijd) met 3-0 te sterk voor Guatamala en Tagliafico droeg vanwege de afwezigheid van Lionel Messi de aanvoerdersband.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen