VVV-Venlo zet sterke start door tegen dramatisch ADO

21 oktober 2018, 16:34

VVV-Venlo heeft zondagmiddag hele goede zaken gedaan tegen directe concurrent ADO Den Haag. In een slechte wedstrijd waren de Limburgers uiteindelijk de minst slechte van de twee en hield het zo de drie punten in eigen huis. In de openingsminuut van de wedstrijd zorgde Peniel Mlapa voor de 1-0 en in de tweede helft besliste invaller Jay-Roy Grot de wedstrijd. Door deze overwinning zet VVV-Venlo de goede start door en stijgt het naar een knappe vijfde plek op de ranglijst. 

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd, aangezien ze bij een overwinning een flinke sprong konden maken. Het begin beloofde meteen veel goeds: de wedstrijd was amper dertig seconden oud of de bal lag al op de stip. Ralf Seuntjens stuurde spits Peniel Mlapa weg in de diepte, die tikte de bal net voor keeper Indy Groothuizen weg en ging vervolgens naar de grond. Scheidsrechter Erwin Blank twijfelde geen moment en legde de bal terecht op de stip.

Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam er weer wat leven in de wedstrijd, Thomas Necid controleerde een mooie bal van Abdenasser El Khayati op de rand van de zestien, maar volleerde vervolgens rakelings naast. Niet veel later leverde Aaron Meijers een goede voorzet op de Tsjechische spits, maar opnieuw was hij niet scherp en ging de bal voorlangs. In de laatste secondes van de eerste helft kwam ADO zelfs nog heel goed weg. De bezoekers kregen zelf een vrije trap aan de zijkant van het veld en stuurden alle koppers mee naar voren. De bal werd in de zestien gepompt, maar in de tegenstoot was het Patrick Joosten die bijna voor een verdubbeling van de marge zorgde. Joosten dribbelde van links naar binnen, maar zag zijn poging op de paal belanden.

Na de rust kwam ADO in ieder geval beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Sheraldo Becker was bedrijvig aan de linkerkant en zorgde met individuele acties voor dreiging. Abdenasser El Khayati stuurde Becker door middel van een schitterende pass met buitenkant rechts weg aan de linkerkant. Becker sneed naar binnen, maar zijn schot eindigde in de handen van Lars Unnerstall.

Een ouderwetse scrimmage voor het doel werd uiteindelijk binnen geschoten door invaller Jay-Roy Grot. Hiermee klimt VVV-Venlo naar de vijfde plek op de ranglijst en doet de ploeg van Maurice Steijn het uitstekend tot dusver, ondanks dat het enkele sterkhouders verloor deze zomer. ADO Den Haag zal deze middag heel snel moeten vergeten, want er ging ontzettend veel mis bij de ploeg van Alfons Groenendijk. Voorlopig hoeven ze dus niet naar boven te kijken.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV Venlo: Lars Unnerstall 6; Moreno Rutten 6, Jerold Promes 6, Nils Röseler 6,5, Roel Janssen 6,5; Danny Post 6,5, Tino-Sven Susic 7, Jonathan Opoku 6,5 (90+2 Martin Samuelsen - ); Patrick Joosten 5,5 (76. Peter van Ooijen - ), Ralf Seuntjens 6, Peniel Mlapa 6 (68. Jay-Roy Grot 7.)

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 4,5; Giovanni Troupee 6, Tom Beugelsdijk 5 (81. John Goossens -), Shaquille Pinas 6, Aaron Meijers 5; Dion Malone 4,5, Lex Immers 5, Abdenasser El Khayati 4; Sheraldo Becker 5,5, Thomas Necid 4 (68. Erik Falkenburg 5), Elson Hooi 5 (68. Thijmen Goppel 4,5).

Man of the match: Timo-Sven Susic

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen