Oranje maakt klein sprongetje op nieuwe wereldranglijst

25 oktober 2018, 10:18

Het Nederlands elftal is twee plaatsen gestegen op de nieuwste wereldranglijst. Dankzij de overwinning op Duitsland in de Nations League staat Oranje nu vijftiende op de FIFA-ranking. Daarmee is Nederland Mexico en Zweden voorbij, en zit het Duitsland op de hielen. De Belgen voeren de wereldranglijst aan, zij hoeven de koppositie niet langer te delen met Frankrijk. De regerend wereldkampioen geeft slechts een puntje toe op de Rode Duivels.

Duitsland, dat vanwege het slechte WK al flink kelderde op de ranglijst, is nog eens twee plaatsen gezakt. De wereldkampioen van 2014 staat veertiende, een plekje boven Nederland. Naast de nederlaag tegen Oranje verloor Duitsland in de Nations League ook van Frankrijk.

De nummer één blijft België, dat de bovenste positie niet langer hoeft te delen met de Fransen. Brazilië maakt de top drie compleet. In de top tien zijn verder geen grote wijzigingen. Engeland klom naar de vijfde plaats, ten koste van Uruguay.

De grootste stijger op de FIFA-ranking is Gibraltar. Het mini-staatje boekte de afgelopen interlandperiode de eerste twee officiële overwinningen uit de historie. Daarmee klom Gibraltar acht plaatsen en staat het nu 190ste.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen