De Jong mist over-mijn-lijk-mentaliteit bij De Graafschap

1 november 2018, 16:19

De Graafschap-trainer Henk de Jong is ontevreden over de mentaliteit van zijn spelersgroep. Volgens de oefenmeester van de Doetinchemmers is er een gebrek aan de over-mijn-lijk-mentaliteit bij de nummer vijftien van de Eredivisie. "Je moet wel snoeihard werken voor de club."

De laatste drie competitieduels leverden nederlagen op en ook de verliespartij in de beker tegen PEC Zwolle (2-5) doet pijn bij De Jong. Hij weet dat zijn ploeg kwalitatief niet top is. "Dat geeft helemaal niet", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Maar je moet wel snoeihard werken voor de club. Dat heb ik al vaker gemist. Nu lieten we elkaar stikken. Je moet die spelers vinden en zoeken. En een beetje geluk hebben dat het dan ook past."

Een positief punt voor de trainer is de naderende terugkeer van Ted van de Pavert, die na een langdurige virusinfectie weer nagenoeg fit is. De mentaliteit van de verdediger is volgens De Jong uitstekend. "Ted is iemand die die over-mijn-lijk-mentaliteit wat meer beheerst. Die ook leiding geeft in het veld. Het helpt ons wel als hij bij de groep is.'

Misschien zit Van de Pavert wel bij de selectie die zaterdag afreist naar Alkmaar om bij AZ punten te pakken. De Jong is hoopvol, maar weet dat het vertrouwen broos is. "We hebben nu een paar keer dik verloren. Daar word je ook niet blijer van en zo komt er geen vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen