Spoorboekje: de tops en flops en vol programma Europa League

8 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 8 november.

Specials

Tops en flops van de Champions League

Zoals na iedere avond in de Champions League blikken we terug met ons overzicht van tops en flops. Wie (of wat) maakte gisteren indruk bij Benfica - Ajax, of bij de overige zeven wedstrijden? En wie vielen er deze keer door de mand?

Wedstrijden

Fenerbahçe - Anderlecht (16.50 uur)

In Turkije mag het dan wel allemaal niet voor de wind gaan voor de mannen van inmiddels Erwin Koeman, in de Europa League staat de teller na drie duels op vier punten. Het levert de tweede plaats op, voorlopig althans. Als de formatie uit Istanbul echt wat wil, zal het in eigen huis moeten winnen van de Belgen. Zij pakten slechts een punt tot dusver en dat was in de vorige ontmoeting tussen beide clubs. Het duel wordt overigens zo vroeg gespeeld omdat Turkije de wintertijd heeft afgeschaft en twee uur voor loopt op de rest van Europa.

SS Lazio - Olympique Marseille (18.55 uur)

Voor Kevin Strootman en Marseille zit het avontuur in de Europa League er bijna alweer op: met slechts één punt uit drie wedstrijden is de achterstand op Eintracht Frankfurt en SS Lazio groot. Alleen een zege in de Italiaanse hoofdstad kan de Fransen nog uitzicht doen geven op de volgende ronde. Bij elk ander resultaat zijn de laatste twee duels in de Europa League zo goed als zinloos voor Strootman en consorten.

Arsenal - Sporting Portugal (21.00 uur)

Beide ploegen hebben tot dusver een goede reeks in de Europa League achter de rug. De vorige ontmoeting werd ternauwernood gewonnen door The Gunners, maar erg overtuigend was het niet. Kunnen de Portugezen met Bas Dost terug in het team wel voor een goed resultaat zorgen in Londen? Zo niet, dan wordt wellicht nog een beetje spannend voor de ploeg, waar Marcel Keizer zomaar eens trainer kan worden.

Voetbal op tv

16.50 uur: Fenerbahçe - Anderlecht, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Genk - Besiktas, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: BATE Borisov - Chelsea, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Real Betis - AC Milan, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Arsenal - Sporting Portugal, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen