Engeland pas in slotfase langs Soca Warriors

15 juni 2006, 19:53

Slechts tien minuten was Leo Beenhakker verwijderd van een enorme sensatie. De klok in het stadion wees aan dat we in de 82ste minuut waren, maar stand was nog altijd 0-0. Het sprookje van Trinidad & Tobago leek een nieuw hoofdstuk te krijgen, maar het mocht niet zo zijn. Treffers van Peter Crouch en Steven Gerrard zorgden er alsnog voor dat de Britten drie heel dure punten pakten. Daarmee is de ploeg zeker van een plaats in de tweede ronde, waarin Duitsland of Ecuador de tegenstander zal zijn.

Dat leek op papier echter een vrijwel onmogelijke opgave. De Engelse ploeg geldt als één van de grote favorieten voor de wereldtitel en tegen Paraguay begon de equipe van Sven-Göran Eriksson haar campagne met een zakelijke maar volledig verdiende 1-0 zege. Bovendien had Engeland voor het duel met Trinidad & Tobago weer de beschikking over Wayne Rooney. De spits brak op 29 april een beentje in zijn voet, waarna zijn deelname aan het WK vrijwel uitgesloten leek. Zijn herstel verliep echter wonderbaarlijk voorspoedig en voor het duel met de eilandbewoners behoorde hij weer tot de Engelse selectie.

Dat het met rust 0-0 stond, was echter niet alleen omdat Crouch die kans mistte. De beste kansen waren, bizar genoeg, voor Trinidad & Tobago. De ploeg kreeg drie enorme kansen, waarbij John Terry één keer pas op de lijn met een halve omhaal redding wist te brengen. De brilstand bij rust was dan ook volledig terecht, Engeland had absoluut geen recht op een voorsprong.

Na een uur spelen had Eriksson er genoeg van. De Zweed was het gepruts van Owen zat en bracht zijn joker in: Wayne Rooney. De entree van de spits werd door de Britse fans ontvangen met een staande ovatie, maar ook met Rooney in het veld hielden de mannen van Leo Beenhakker dapper stand. In het eerste half uur na rust kwam Engeland niet verder dan één grote grote kopkans voor Peter Crouch, maar de aanvaller van Liverpool mikte over het doel van Shaka Hislop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen