Owen lijkt basisplaats kwijt te zijn

16 juni 2006, 11:20

De rol van Michael Owen in de Engelse ploeg lijkt voorlopig uitgespeeld. De spits werd in het duel met Trinidad & Tobago al na 58 minuten naar de kant gehaald en vervangen door Wayne Rooney. Omdat de spits ook tegen Paraguay al een zwakke wedstrijd speelde, lijkt hij voor het duel met Zweden genoegen te moeten nemen met een plaats op de reservebank.

Nu Rooney weer volledig fit is en Crouch met zijn doelpunt tegen Trinidad & Tobago zijn waarde bewezen heeft, lijkt Owen het kind van de rekening te worden. De aanvaller voelt de bui al hangen en reageerde tegen BBC Radio Five Line laconiek op zijn mogelijke nieuwe rol. "Als de trainer me op de bank zet, dan ga ik daar zitten. Ik heb in mijn loopbaan wel vaker op de bank gezeten. Zulke dingen horen er bij."

{image[245464][right-half][]}Toch weigert Owen zich neer te leggen bij een rol als reserve. "Ik train goed en maak tijdens de training veel doelpunten. Ik ga mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg, als ik kansen krijg weet ik zeker dat ik zal scoren. Het probleem is echter dat ik in twee wedstrijden slechts één kans gekregen heb. Natuurlijk baal ik er van dat ik deze kans niet benut heb, maar ik ben er zeker van dat ik nog altijd een goede afmaker ben."

Verwacht wordt dat Engeland tegen Zweden zal beginnen met Peter Crouch en Wayne Rooney in de basisformatie. Het duel met de Scandinaviërs zal bepalen of Engeland als eerste of tweede zal eindigen in de groep. Engeland heeft aan een gelijkspel genoeg om Zweden achter zich te houden en zodoende een confrontatie met de winnaar van groep A te ontlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen