De Eredivisie begint volgend seizoen al op 2 augustus

11 december 2018, 14:13

De Eredivisie schiet volgend seizoen eerder dan gebruikelijk uit de startblokken. De KNVB heeft dinsdag bekendgemaakt dat de competitie volgend seizoen al op 2 augustus zal beginnen. Dit seizoen werd de eerste Eredivisie-wedstrijd afgewerkt op 11 augustus.

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen wordt dus gespeeld in het weekend van 2,3 en 4 augustus. Een week later zal de Eerste Divisie aan het nieuwe voetbaljaar beginnen. De allereerste wedstrijd van het officiële seizoen, het duel om de Johan Cruijff Schaal, staat ingeroosterd op zondag 28 juli. Het seizoen eindigt op zondag 24 mei 2020 met de laatste play-offwedstrijden.

Volgens manager competitiezaken Jan Bluyssen is dit een belangrijke verandering voor de Eredivisie. "Het Eredivisieseizoen begint komend seizoen in het weekend van 2 augustus. Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig. Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld."

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben", legt hij uit. "Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten", aldus Bluyssen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen