Babel koos voor Fulham en wees verre landen af vanwege Oranje

17 januari 2019, 07:38

Ryan Babels keuze voor Fulhan is er een met zijn positie voor het Nederlands elftal in het achterhoofd. De ervaren aanvaller (32) wil zijn periode op huurbasis in Engeland benutten om weer in een van de grootste competities te wereld spelen en hoopt zo in beeld te blijven van Ronald Koeman.

Dinsdagavond zorgde Babel er met een handtekening voor dat hij voor zes maanden terugkeert in de Premier League. Besiktas verhuurde de aanvaller aan het in degradatienood verkerende Fulham. In gesprek met De Telegraaf vertelt Babel dat hij goed heeft nagedacht over zijn stap. "Met de keuze voor Fulham de komende zes maanden zorg ik er voor in beeld te blijven bij Oranje."

Opties om naar andere, verre oorden met flinke zakken geld te kiezen, had Babel naar eigen zeggen ook. "Mijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had ook andere aanbiedingen voor veel geld in de bekende verre landen, maar samen met hem en mijn vader had ik al besloten om op topniveau te blijven spelen."

Bij Fulham, dat voorlaatste staat in de Premier League, wil Babel belangrijk zijn in de strijd om degradatie. Wat daarna volgt, weet hij nog niet. "Op deze leeftijd weet je dat je aan je laatste jaren van je carrière bezig bent en van die jaren wil ik het beste maken. Het gaat om mijn carrière."

Zondag kan Babel zijn debuut maken. Dan wacht het zware thuisduel tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen