NAC likt de wonden: "Met dit salarishuis mag je niet degraderen"

14 mei 2019, 10:42

Het zat er al maanden aan te komen, maar werd zondag pas definitief: NAC Breda is volgend seizoen geen Eredivisionist meer. De Parel van het Zuiden heeft een troosteloos seizoen achter de rug en moet in de Eerste Divisie weer opnieuw beginnen. Met een 'herkenbaar elftal waarmee supporters zich kunnen identificeren' wil NAC binnen een jaar terugkeren op het hoogste niveau.

Er is in Breda behoorlijk wat fout gegaan, stelt algemeen directeur Luuc Eisenga. "Het is duidelijk dat hetgeen geprobeerd is, niet heeft gefunctioneerd. Fundamenteel is er iets misgegaan", aldus Eisenga tegenover BN De Stem. "Er moet een elftal komen met jongens die graag voor NAC willen spelen en voor elkaar door het vuur gaan. Die alles doen om een betere profvoetballer te worden. We gaan heel goed screenen wie daar wel en wie niet bij past. Dus strijd, wilskracht en vol ervoor gaan."

NAC Breda heeft meer financiële mogelijkheden dan andere degradatiekandidaten, maar eindigt het seizoen toch op de laatste plaats. "Met dit salarishuis mag je niet degraderen, iedereen is het daarover eens. NAC heeft een begroting en een salarishuis waarmee het in de Eredivisie had moeten blijven. Dat dat niet is gebeurd, daar moeten we ons allemaal voor schamen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen