Transferweekje: stoelendans in Italië, megatransfers op komst

18 mei 2019, 11:30

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland

Ook Bayern denkt aan Van Bommel

Hoewel hij met PSV naast de landstitel greep, staat Mark van Bommel er meteen na zijn debuutseizoen goed op in Europa. AC Milan noteerde zijn naam al en ook Bayern München houdt hem nauwlettend in de gaten. Niko Kovac staat onder druk in Beieren en dus kijkt Der Rekordmeister naar alternatieven. Eén daarvan is oud-speler Van Bommel. Dat meldde BILD, dat begin deze maand verkondigde dat Bayern bij Ajax had geïnformeerd naar Erik ten Hag. De Tukker blijft zeer waarschijnlijk in Amsterdam en ook een switch van Van Bommel ligt niet voor de hand. Maar als Kovac met Bayern naast de dubbel grijpt, wordt het toch interessant wat ze in München van plan zijn. Zeker nu ook [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3607029/van-bommel-in-beeld-bij-bayern-munchen,_blank,De Telegraaf] heeft gemeld dat Van Bommel hoog op het verlanglijstje staat van de Duitse grootmacht, die ook Arsene Wenger en Mauricio Pochettino in het vizier heeft.

Naar het buitenland

Het is voor sommige spelers tijd om de vleugels uit te slaan. Van bijvoorbeeld Frenkie de Jong (FC Barcelona), Brandley Kuwas (Al-Nasr), Mimoun Mahi (FC Zürich) en Morten Thorsby (Sampdoria) is zeker dat zij de Eredivisie zullen verlaten, maar de komende maanden zullen nog vele anderen volgen. Deze week spraken meerdere spelers de wens uit om hun loopbaan in het buitenland te vervolgen. Zo herhaalde Bryan Linssen nogmaals dat hij een avontuur buiten de landsgrenzen wel zag zitten, liet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350415/gewilde-van-amersfoort-ambieert-een-buitenlands-avontuur/,_blank,Pelle van Amersfoort] weten dat hij wacht op een club uit het buitenland, sprak [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350367/room-heeft-buitenlandwens-daar-zijn-we-al-wel-mee-bezig/,_blank,Eloy Room] zijn buitenlandwens uit en zei [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350420/duarte-weerspreekt-heracles-ik-heb-die-uitspraak-niet-gedaan/,_blank,Lerin Duarte] dat hij het ook weleens wil proberen in een andere competitie. En dan zijn er nog altijd de grote jongens als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Hirving Lozano, die zo goed als zeker hun (voorlopig) laatste wedstrijd in de Eredivisie hebben gespeeld.

Megatransfers op komst

Het belooft een drukke zomer te worden voor de Spaanse topclubs. Real Madrid wil de selectie grondig renoveren en is voornemens een paar nieuwe Galácticos aan te trekken. Neymar, Kylian Mbappé en Paul Pogba worden veelvuldig in verband gebracht met De Koninklijke, maar Eden Hazard lijkt de eerste sterspeler te worden die de overstap maakt naar de Spaanse hoofdstad. De Belgische aanvaller maakte deze week bekend een besluit over zijn toekomst te hebben genomen en liet daarmee min of meer weten zijn zinnen te hebben gezet op een overstap naar Real Madrid. Hazard was niet de enige grote ster die zijn vertrekwens kenbaar maakte: ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350400/antoine-griezmann-vertrekt-bij-atletico-madrid/,_blank,Antoine Griezmann] gaat een toptransfer maken. De Franse aanvaller heeft aangegeven te vertrekken bij Atlético Madrid en lijkt de tweede topaankoop worden van FC Barcelona, dat eerder diep in de buidel tastte voor de komst van Frenkie de Jong.

Keeperscarrousel in Eredivisie

De keeperscarrousel in de Eredivisie begint langzaam te draaien. PEC Zwolle moet door het vertrek van zowel Mickey van der Hart als Diederik Boer op zoek naar nieuwe doelmannen en wordt met onder meer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350345/pec-zwolle-ziet-in-marsman-opvolger-van-van-der-hart/,_blank,Nick Marsman] en Eloy Room in verband gebracht. Laatstgenoemde ziet de Nederlandse middenmoot echter niet zitten en vertrekt dus ook niet naar VVV-Venlo, dat door het vertrek van Lars Unnerstall eveneens op zoek is naar een nieuwe eerste keeper. Trekken de Venlonaren met [a,https://www.kicker.de/news/fussball/3liga/vereine/2018-19/1/80633/tm-spielernews.html,_blank,Nils-Jonathan Körber] een nieuwe Duitse verrassing aan? En FC Emmen moet door het vertrek van Kjell Scherpen (Ajax) en Peter van der Vlag (voetbalpensioen) eveneens de keepersgilde aanvullen. De Emmenaren hebben hun oog laten vallen op [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349229/fc-emmen-omcirkelt-mous-als-opvolger-van-scherpen/,_blank,Xavier Mous] van SC Cambuur. Al met al is de keeperstombola lang niet voorbij.

Italiaanse top op zoek naar trainer

Het zou zomaar kunnen dat we een stoelendans krijgen in het Italiaanse trainersgilde. Juventus gaat niet door met Massimiliano Allegri en moet derhalve op zoek naar een nieuwe coach. De kans is groot dat ook Gennaro Gattuso (AC Milan) en Luciano Spalletti (Internazionale) hun baan niet behouden, terwijl [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350145/ranieri-vertrekt-komende-zomer-alweer-bij-as-roma/,_blank,Claudio Ranieri] onlangs aangaf bij AS Roma te zullen vertrekken. Kortom: een groot deel van de Italiaanse top krijgt een nieuwe trainer. En daar zou met Atalanta Bergamo zomaar nóg een club bij kunnen komen, als succescoach Gian Piero Gasperini weggekaapt wordt. Wie in elk geval lijkt terug te keren in de Serie A, is [a,https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/17-05-2019/conte-l-inter-chi-juve-allegri-inzaghi-gasperini-gattuso-spalletti-milan-roma-atalanta-3301696325123.shtml,_blank,Antonio Conte]. Hij wordt met zowel Internazionale als Juventus in verband gebracht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen