Nederlandse doelman Mark Flekken maakt debuut in Bundesliga

18 mei 2019, 16:25

De Nederlandse doelman Mark Flekken heeft vanmiddag zijn debuut gemaakt in de Bundesliga. De 25-jarige sluitpost mocht bij zijn club SC Freiburg in de basis beginnen tegen het al gedegradeerde Nürnberg.

Flekken is al zijn hele carrière actief in Duitsland. Hij speelde in Nederland alleen in de jeugd van Roda JC, maar kwam daar niet tot een officiële wedstrijd. Bij onze oosterburen speelde Flekken voor Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg, voordat hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Bundesliga-club Freiburg. Hier is hij sindsdien tweede doelman achter Alexander Schwolow. Maar omdat Freiburg met een keurige dertiende plaats al veilig is, besloot coach Christian Streich Flekken vandaag zijn debuut te gunnen. Op dit moment heeft onze landgenoot nog weinig te doen gehad, want Freiburg staat bij rust op een 2-0 voorsprong.

Blunder

Hoewel hij vandaag dus pas zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in Duitsland keept, zal Flekken bij veel voetbalvolgers al wel bekend zijn. In februari vorig jaar ging een filmpje van de doelman namelijk viraal. Hierop was te zien hoe de keeper een slokje water besluit te drinken, omdat hij in de veronderstelling is dat zijn toenmalige ploeg MSV Duisburg een doelpunt had gemaakt. De scheidsrechter keurde deze treffer echter af wegens buitenspel en tegenstander Ingolstadt begon razendsnel aan de tegenaanval. Doordat Flekken dat niet door had, kon die ploeg simpel scoren. Duisburg won dat duel destijds, ondanks de blunder van Flekken, nog wel met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen