Unicum in hedendaagse voetbal: trainer Flekken gaat voor 13e seizoen

14 maart 2023, 17:15   Bijgewerkt: 14 maart 2023, 17:21
Unicum in hedendaagse voetbal: trainer Flekken gaat voor 13e seizoen

Freiburg heeft het contract van trainer Christian Streich verlengd. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar wel als je weet dat hij al sinds 2011 als hoofdtrainer verbonden is aan de club. De 57-jarige Streich gaat nu dus voor zijn dertiende seizoen bij Freiburg.

"Het is voor mij en mijn collega's een genoegen om nog langer bij deze club te kunnen werken", laat Streich weten in een reactie op de website van Freiburg. Niet alleen de hoofdcoach blijft langer aan boord. Tegelijkertijd zijn de contracten van alle stafleden verlengd. Er wordt in gevat van Streich niet gesproken over de duur van zijn verbintenis, maar in Duitsland wordt gesproken van een samenwerking tot medio 2024.

In het Europa-Park Stadion heeft Streich de afgelopen jaren uitstekend werk verricht. Onder zijn leiding promoveerde Freiburg naar de Bundesliga en inmiddels is de club een stabiele subtopper. Daar kunnen twee bekenden over meepraten. Mark Flekken is al jaren de eerste doelman van Freiburg en kwam zodoende in beeld bij het Nederlands elftal. Daarnaast staat ook ex-PSV'er Ritsu Doan onder contract bij de club.

Europa League

De eerstvolgende opdracht van Streich is Freiburg naar de kwartfinales van de Europa League loodsen. Donderdagavond (18.45 uur) komt Juventus op bezoek in Duitsland, waar de Italianen een 0-1 voorsprong zullen verdedigen. In de Bundesliga is Freiburg hard op weg om wederom een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen. Tien wedstrijden voor het einde staat de ploeg van Streich op de vijfde plek en heeft het de top vier in zicht.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen