Geblesseerde Owen niet meer in actie op WK

Ger
21 juni 2006, 13:20

De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson heeft een fikse tegenvaller moeten incasseren. Zijn ploeg kan op het WK in Duitsland niet meer rekenen op Michael Owen. De aanvaller van Newcastle United raakte dinsdagavond kort na het begin van het groepsduel tegen Zweden geblesseerd. De aanvaller verliet het veld met een pijnlijke rechterknie.

De Engelse voetbalbond bevestigde woensdag op de website dat de aanvaller teruggaat naar Engeland. Owen, die tegen Zweden zijn tachtigste interland speelde, werd woensdag in de buurt van het onderkomen van de Engelse ploeg onderzocht. Hij schijnt een kruisband te hebben afgescheurd. Het herstel zou vijf tot zes maanden duren, meldt Sky Sports.

"De blessure van Owen verhindert dat Michael in de rest van het toernooi kan spelen. Hij keert onmiddellijk terug naar Engeland. Zijn club Newcastle United is volledig op de hoogte gehouden over de blessure. De medische verzorging van Michael wordt door Newcastle overgenomen", liet de FA in een verklaring weten.

De blessure van Owen komt bondscoach Sven-Goran Eriksson slecht uit. De Zweed nam in de aanloop naar het toernooi al een risico door de geblesseerde Wayne Rooney mee te nemen. Rooney brak in april een voet en is in zoverre hersteld dat Eriksson hem weer kan opstellen. Rooney startte dinsdagavond tegen Zweden in de basis en mocht 67 minuten blijven staan.

Naast Rooney beschikt Eriksson nog over Peter Crouch en de piepjonge Theo Walcott. Op de selectie van de 17-jarige onervaren speler van Arsenal was in Engeland veel kritiek. "We hebben ook nog Joe Cole en Steven Gerrard", zei Eriksson na het gelijke spel tegen Zweden. "Ze maakten tegen Zweden schitterende doelpunten."

Owen zelf reageerde woensdag zeer teleurgesteld. "Toen het gebeurde, wist ik meteen dat ik in problemen was. Het was een klap om zo vroeg in het duel de blessure op te lopen. Ik vind het verschrikkelijk dat ik de jongens in Duitsland moet verlaten, maar ik ben overtuigd dat ze op een goede manier zullen doorgaan en succes zullen hebben." 

Owen maakte in 80 interlands 36 doelpunten. "Het is een groot verlies voor het team", gaf Eriksson woensdag aan. "Voor hem is het echter een nog groter drama." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen