Sfeeractie komt De Graafschap mogelijk duur te staan

29 mei 2019 – De indrukwekkende sfeeractie op De Vijverberg voorafgaand aan het duel met Sparta Rotterdam komt De Graafschap mogelijk duur te staan. Op de tribunes werd dinsdagavond massaal vuurwerk afgestoken, wat in strijd is met de regels van de KNVB.

Sfeeractie komt De Graafschap mogelijk duur te staan

"Wij verwachten wel een schrijven of telefoontje vanuit de KNVB", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover De Gelderlander. De afgelopen jaren heeft De Graafschap al twee geldboetes ontvangen van de Nederlandse bond én een voorwaardelijke straf voor het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek gekregen. Waarschijnlijk ontvangt De Graafschap binnenkort een nieuwe geldboete en mogelijk wordt de voorwaardelijke sanctie omgezet in een onvoorwaardelijke straf.

"Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar het zag er prachtig uit. Het was een ondersteunende actie aan de ploeg. Maar het mag niet. Als club hebben wij op voorhand ook nadrukkelijk aangegeven dat het verboden was om vuurwerk af te steken", laat Ostendorp daags na de degradatie weten.

De directeur hoopt dat de KNVB coulant is. Hij wijst daarbij op de laatste twee bekerfinales, waar ook vuurwerk werd afgestoken. "Die wedstrijden worden door de KNVB georganiseerd en zij hebben het ook niet kunnen voorkomen. Dat is ook bijna niet te doen."

Denk jij dat Chelsea vanavond de Europa League wint? Zet in bij TOTO en krijgt tot ruim twee keer je inzet terug!

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd