Gisteren gemist: Liverpool wint Champions League, Ajax pakt titel

2 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 1 juni. 

Liverpool lacht het laatst 

Liverpool heeft zich zaterdagavond gekroond tot winnaar van de Champions League. In een rommelige finale rekenden The Reds van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351219/champions-league-winnaar-van-dijk-heel-erg-trots/,_blank,Virgil van Dijk] en Georginio Wijnaldum vrij simpel af met Tottenham Hotspur: 0-2. Een vroege penalty van Mohamed Salah brak de wedstrijd meteen open, maar de Spurs konden eigenlijk nooit een vuist maken tegenover het verdedigend sterke Liverpool. Divock Origi besliste vlak voor tijd het duel met een schuiver. Zo wonnen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351220/driemaal-is-scheepsrecht-voor-klopp-deze-is-voor-mijn-familie/,_blank,Jürgen Klopp] en Liverpool eindelijk een prijs. 

Wervelend richting WK

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de laatste wedstrijd voorafgaand het WK in Frankrijk gewonnen. In Eindhoven werd een soms over het randje spelend Australië met 3-0 teruggewezen. Uitblinker bij de Oranjeleeuwinnen was Shanice van de Sanden, zij scoorde twee keer en zette de aanval bij de 2-0 op. Enig smetje op de sterke generale was het uitvallen van Kika van Es met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351210/van-es-naar-ziekenhuis-na-oplopen-polsblessure-in-uitzwaaiduel/,_blank,een polsblessure]. Bondscoach Sarina Wiegman was tevreden, maar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351213/wiegman-na-3-0-zege-we-zijn-op-de-goede-weg/,_blank,zag ook verbeterpunten].

Ajax veelbesproken kampioen

De talenten van Ajax onder 19 zijn kampioen geworden van de Eredivisie. De Amsterdammers moesten winnen om de leeftijdsgenoten van rivaal Feyenoord voor te blijven en dat lukte (2-0). Het duel werd een week geleden nog gestaakt vanwege ongeregeldheden langs het veld en met flink minder publiek werd vanmiddag op de Toekomst de rest van de tijd uitgespeeld. Feyenoord-trainer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351215/dirk-kuyt-vindt-dat-feyenoord-onder-19-kampioenschap-verdiende/,_blank,Dirk Kuyt] vond dat zijn ploege het eigenlijk verdiende om kampioen te worden.

Mechelse nachtmerrie

Promovendus KV Mechelen speelt volgend seizoen niet in de hoogste afdeling van België. De ploeg is teruggezet naar het tweede niveau, vanwege hun betrokkenheid bij matchfixing. De club van Nederlanders Arjan Swinkels, Michael Verrips en Lucas Bijker won dit seizoen de Belgische beker, maar mag als straf ook niet uitkomen in de Europa League.

Feyenoord-beul ontsnapt nu zelf 

En AS Trencín heeft zich op het allerlaatste moment nog weten te handhaven in de hoogste competitie van Slowakije. De Nederlands getinte ploeg schakelde in het begin van dit seizoen Feyenoord uit in de voorronde van de Europa League, maar moest nu in de play-offs om promotie/degradatie het vege lijf zien te redden. Dat lukte na een spectaculaire comeback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen