Scheimann vijfde nieuweling slagvaardig VVV-Venlo

12 juni 2019 – Het slagvaardige VVV-Venlo heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. Samuel Scheimann is de vijfde zomeraanwinst van de Limburgers. De 31-jarige verdediger komt over van Hapoel Be'er Sheva en tekent in Venlo een contract voor één jaar.

Scheimann vijfde nieuweling slagvaardig VVV-Venlo

Scheimann begon zijn loopbaan bij FC Den Bosch en speelde in het seizoen 2011/2012 met Excelsior in de Eredivisie. Vervolgens vertrok hij naar zijn geboorteland Israël, waar hij voor Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa en Hapoel Be'er Sheva speelde. De tweevoudig international van Israël beschikt ook over een Nederlands paspoort.

Twee jaar geleden was VVV al dicht bij de komst van Scheimann. "We waren al helemaal rond met de speler zelf. Maar uiteindelijk wilde zijn toenmalige werkgever hem niet vrijgeven en ketste de overgang af. Mooi dat het dit keer wel is gelukt", aldus manager voetbal Stan Valckx.

VVV wist zich eerder te versterken met Elia Soriano, Steffen Schäfer, Richard Neudecker en Thorsten Kirschbaum. Daarnaast namen de Venlonaren Peniel Mlapa definitief over van Dynamo Dresden. De spits wordt deze zomer waarschijnlijk nog doorverkocht.

Eredivisie

gerelateerd