Van Dongen blij met basisplaats: "Heb hier hard voor gewerkt"

20 juni 2019, 20:53

Merel van Dongen werd beloond voor haar invalbeurten tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen. De linksback kreeg donderdag tegen Canada een basisplaats, in plaats van Kika van Es. "Ik was blij toen ik het hoorde, ik heb hier hard voor gewerkt", zegt Van Dongen na de 2-1 zege.

"Ik ben blij dat de bondscoach ook ziet dat mij kan opstellen en ook negentig minuten heb mogen spelen. Én we hebben gewonnen, dat kan eigenlijk niet mooier. Ik ben ontzettend trots op het team, dat we van zo'n groot land als Canada winnen. We wilden graag laten zien dat dit een topwedstrijd zou winnen tussen twee toplanden. Dat is gelukt", zegt de verdedigster tegen de NOS.

Na het eerste half uur leek Nederland de schroom voor het eerst van zich af te gooien. Dat zag Van Dongen ook. "Kom maar eens met een reden daarvoor. Allereerst spelen we tegen een land dat goed is. Tegen Kameroen moesten wij het spel maken. Nu kwam het van beide partijen, dat helpt ons. Tegen een voetballend land komen we meer aan voetballen toe. Er zat ook pit in, dat vind ik het belangrijkste en dat heb ik gezien."

Over haar eigen optreden is Van Dongen kritisch. "Aan de bal kan het nog beter. Met mijn linkervoet moet ik minder ballen verliezen en moet ik in de opbouw belangrijker zijn. Ik ga de beelden bekijken en ga ermee aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen