Gedrag Kameroense vrouwen op het WK krijgt mogelijk vervolg

24 juni 2019, 12:32

Het gedrag van de Kameroense vrouwen in het duel met Engeland krijgt mogelijk nog een staartje. De speelsters waren zondagavond woedend en bijzonder verdrietig toen hun aansluitingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het duurde lang voor er weer door gevoetbald werd en even leek het er zelfs op dat de speelsters dat weigerden. De Afrikaanse voetbalbond stelt een onderzoek in.

Isha Johansen, de voorzitter van het Vrouwen Voetbal Comité van de Afrikaanse voetbalbond, laat weten dat een dergelijke actie niet kan. "Dat heeft zijn slechte neerslag op het Afrikaanse vrouwenvoetbal en dat over de hele wereld", laat ze weten in een statement. De speelsters van Kameroen waren in tranen na het afgekeurde doelpunt en stonden bijna op het punt om het veld te verlaten, zo leek het.

De bondscoach wilde na het duel niet zo zwaar tillen aan de actie van haar speelsters. "We zijn nooit gestopt en hebben ook niet geweigerd om verder te spelen", zei ze. "Maar als je in totale shock verkeert, kun je je kalmte weleens verliezen. Gelukkig is het gelukt om rustig te blijven." Haar collega Phil Neville had geen goed woord over voor de opvallende actie, die heel de wereld over ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen