Spoorboekje: Leeuwinnen spelen halve finale tegen Zweden

3 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 2 juli 2019, 23:28

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 3 juli.

Nieuws

Presentatie Cocu

Een nieuwe trainersklus lonkt nadrukkelijk voor Phillip Cocu. De oud-coach van PSV staat op het punt om zich te verbinden aan Derby County, dat afscheid gaat nemen van Frank Lampard. Die staat aan de vooravond van de trainersklus bij Chelsea. Naar verluidt wordt Cocu vandaag al gepresenteerd bij de Engelse club.

Wedstrijden

PSV - FC Sion (19.00 uur)

Op Zwitserse bodem speelt PSV vanavond zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Hier en daar zal Mark van Bommel moeten improviseren. PSV vond tot nu toe nog geen vervangers voor Angelino en Daniel Schwaab. Voorin mag Sam Lammers zich voor het eerst laten zien als vervanger van Luuk de Jong. En komen aanwinsten Ibrahim Afellay en Bruma ook in actie?

Zweden - Nederland (21.00 uur)

De kwartfinale van het EK 2017 is de halve finale van het WK 2019 in Frankrijk. Zweden en Nederland staan tegenover elkaar met als de inzet een ticket in de finale in Parijs. Op 29 juli 2017 in Doetinchem scoorden Lieke Martens en Vivianne Miedema: hoe gaat dat zijn op 3 juli 2019 in Lyon? Fridolina Rolfö is er in elk geval niet bij: zij is geschorst. 

Chili - Peru (03.30 uur)

Gaat Chili voor de derde keer op rij de Copa América winnen? Dan moet de ploeg van Arturo Vidal afrekenen met Peru en dat mag gezien het recente verleden geen problemen opleveren. In de WK-kwalificatie (2x) en Copa América werd er gewonnen, alleen de laatste keer ging het vriendschappelijk mis: in oktober 2018 werd het opeens 3-0 voor Peru. Kunnen ze dat kunstje herhalen nu het om het om de knikkers gaat?

Voetbal op tv

21.00 uur: Nederland (v) – Zweden, NPO 3, live verslag van het duel in de halve finale van het WK

02.30 uur: Chili – Peru, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Copa América

03.00 uur: Jamaica – Verenigde Staten, FOX Sports 5, live verslag van het duel om de Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen