Gemiste penalty Ziyech komt Marokko heel duur te staan

5 juli 2019, 20:51   Bijgewerkt: 5 juli 2019, 21:13

Marokko is vrijdagavond verrassend uitgeschakeld in de achtste finale van de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas slaagden er in honderdtwintig minuten niet in om Benin van zich af te schudden en werden vervolgens na een strafschoppenreeks uitgeschakeld. Hakim Ziyech had wedstrijd in de reguliere speeltijd bij een 1-1 stand kunnen beslissen, maar miste diep in blessuretijd een strafschop.

De Marokkanen waren het eigenlijk aan hun stand verplicht om zich te kwalificeren voor de laatste acht van het Afrikaans kampioenschap. Benin had zich geplaatst voor de achtste finale door in de groepswedstrijd gelijk te spelen tegen Ghana (2-2), Guinea-Bissau (0-0) en Kameroen (0-0). De Marokkanen startten de wedstrijd met Ziyech, Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Moubarak Boussafa. Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi kwamen als invallers binnen de lijnen.

Vlak na rust nam Benin de leiding door een doelpunt van Moïse Adilehou. Via Youssef En-Nesyri kwam Marokko vervolgens op gelijke hoogte, waarna het team van bondscoach Hervé Renard in blessuretijd dé mogelijkheid kreeg de wedstrijd te beslissen. Ziyech mocht aanleggen van elf meter, maar schoot de bal op de paal.

In de verlenging kreeg Khaled Adenon (Benin) zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waarna de Marokkanen naarstig op zoek gingen naar het winnende doelpunt. Dat werd echter niet gemaakt, waardoor een strafschoppenserie uitkomst moest bieden. Benin miste in de penaltyreeks geen enkele keer, in tegenstelling tot Marokko. De gemiste penalty's van Sofiane Boufal en En-Nesyri werden de Marokkanen fataal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen