BK Häcken mist in return met AZ topscorer door bizarre fout

26 juli 2019, 11:14   Bijgewerkt: 26 juli 2019, 16:25

Bij BK Häcken kunnen ze zichzelf wel voor hun kop slaan. De Zweedse club miste gisteravond haar topscorer Alexander Jeremejeff in het Europa League-duel met AZ en hij blijkt in de return komende donderdag ook niet mee te mogen doen. De reden blijkt oliedom. De club vergat de aanvaller namelijk in te schrijven bij de UEFA.

In de analyses vooraf werd Jeremejeff bestempeld als één van de gevaarlijkste spelers van BK Häcken. En dat is niet zo gek, want de Zweedse aanvaller zorgde in zestien competitieduels al voor zeven doelpunten en vijf assists. De verbazing was dan ook groot dat hij tegen AZ niet eens bij de selectie zat. De club wilde voor de wedstrijd ook niet aangeven wat de reden was van zijn afwezigheid, waardoor er werd gespeculeerd over een mogelijke transfer. De reden blijkt nu echter compleet anders te liggen.

Na afloop van het duel kwam de club met de verklaring dat Jeremejeff niet mee mocht doen wegens een administratieve fout. Hij was niet ingeschreven bij de A-selectie die de club aan de UEFA moest doorgeven voor dit tweeluik met de Alkmaarders. Toen de fout werd ontdekt, werd nog geprobeerd de aanvaller toch speelgerechtigd te krijgen, maar de UEFA stond dit niet meer toe. Door de fout mag Jeremejeff in het thuisduel van komende donderdag ook niet spelen.

Lees ook: Tegenvallend AZ speelt thuis gelijk tegen BK Häcken

Grap

Volgens de club was Jeremejeff verdrietig, boos en teleurgesteld toen hem werd medegedeeld dat hij niet mocht spelen vanwege de fout. In de Zweedse krant Göteborgs-Posten reageert Jeremejeff nog steeds verbaasd op het voorval. "Ik dacht eerst dat het een grap was, ik begreep het niet en dat doe ik nog steeds niet. Ik had erg naar deze wedstrijd uitgekeken. Het zal waarschijnlijk een tijdje duren om te begrijpen wat er is gebeurd."

Lees ook: Frustrerende avond voor AZ: "Het leek soms wel schaken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen