PSV boekt goed resultaat met zwak spel tegen Haugesund

8 augustus 2019, 20:54   Bijgewerkt: 8 augustus 2019, 21:33

PSV heeft donderdagavond een uitstekend resultaat geboekt in de voorronde van de Europa League. De buitengewoon armoedige wedstrijd tegen het Noorse FK Haugesund werd winnend afgesloten dankzij een rake strafschop van Steven Bergwijn vroeg in de wedstrijd: 0-1. De Eindhovenaren kunnen het karwei donderdag afmaken in eigen huis, al moet het veldspel dan wel beter. 

Trainer Mark van Bommel speelde met nagenoeg dezelfde basisopstelling als tegen FC Twente: alleen Trent Sainsbury moest het veld ruimen voor debutant Timo Baumgartl. Hirving Lozano werd, vijf dagen na zijn geruchtmakende reservebeurt in Enschede, wederom gepasseerd. Ditmaal zou de Mexicaan, die volgens Van Bommel niet met een transfer bezig is, overigens wel binnen de lijnen komen. 

Het spel van PSV bleef weinig overtuigend, maar de Eindhovenaren hadden voor rust nog verder uit kunnen lopen. Doelman Helge Sandvik keerde echter een afstandskrul van Gastón Pereiro en voorkwam met zijn voet een treffer van Donyell Malen. Ook na rust lag de amusementswaarde laag: Haugesund deed wat het kon, maar kon PSV nauwelijks in verlegenheid brengen. De Eindhovenaren hoefden niet zo nodig en kwamen ook nauwelijks tot kansen. Na een uur spelen kwam Lozano alsnog binnen de lijnen, als vervanger dan de teleurstellende Bruma. Heel veel beter werd het er niet op, maar PSV sleepte de zege binnen. In de slotminuut had zelfs de geflateerde 0-2 op de borden komen, maar zo mooi werd het voor de Eindhovenaren dan weer niet. 

PSV komt zondagavond weer in actie in de Eredivsie: ADO Den Haag is dan de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisie-seizoen. De returnwedstrijd tegen FK Haugesund wordt op donderdag 15 augustus gespeeld en begint om 20.30 uur, eveneens in het Philips Stadion. De uitgangspositie is meer dan goed, maar het spel mag nog een stuk beter. Als men de volgende ronde haalt, stuit het op Austria Wien (Oostenrijk) of Apollon Limassol (Cyprus) in de laatste Europa League-voorronde.

Opstelling en beoordelingen*     

PSV: Jeroen Zoet 6.5; Denzel Dumfries 5, Timo Baumgartl 5.5, Nick Viergever 6.5, Michal Sadílek 5.5; Pablo Rosario 5.5, Gastón Pereiro 5.5 (59. Cody Gakpo 5), Erick Gutiérrez 4.5 (89. Jorrit Hendrix -); Steven Bergwijn 5, Donyell Malen 5.5, Bruma 4 (59. Hirving Lozano 4.5)

Man of the match: Jeroen Zoet

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen