Kabangu moet aan de bak bij Willem II: "Keihard werken"

29 augustus 2019, 10:57

Met Elton Kabangu haalde Willem II deze week een nieuwe buitenspeler aan boord. De 21-jarige Belg maakte eerder furore bij FC Eindhoven en wil het nu ook in Tilburg laten zien. De concurrentie is echter fors, weet hij.

De aanvaller zal basisklanten Mats Kohlert of Ché Nunnely uit de ploeg moeten spelen. "Ik zal keihard moeten werken om mijn plek in de ploeg te veroveren. Dat is niet erg. Ronaldo is mijn grote idool. Niet alleen omdat het zo'n geweldige voetballer is. Maar vooral omdat hij zo hard werkt", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Kabangu is een echte buitenspeler, zo vertelt de Belg. "Ik vind het prachtig om te zien dat spitsen er een voorzet van mij in koppen of in schieten. Ik speel in dienst van de aanvalsleider, maar doe ook mijn verdedigende taken. Zo kennen de trainers mij", zegt Kabangu, die blij is met zijn overstap van KAA Gent naar Tilburg. "Met 18 goals en 19 assists in de Eerste Divisie heb ik me de afgelopen twee jaar laten zien. Ik vertrouwde erop dat ik goed genoeg zou zijn voor een andere club. Ik weet inmiddels hoe het voetbal in elkaar steekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen