De Jong met Sevilla aan kop in La Liga na minimale zege

15 september 2019, 15:56

Luuk de Jong heeft met Sevilla de koppositie in de Primera Division gepakt zondagmiddag. Nadat Atlético Madrid eerder dit weekend verloor, won de formatie met de Nederlandse spits in de basis op bezoek bij Alavés wél uiterst moeizaam: 0-1. Zijn stempel kon de aanvaller overigens niet drukken, waarna hij uiteindelijk na zeventig minuten werd gewisseld.

Op dat moment stond het overigens al 0-1 voor de bezoekers, die via een vrije trap van Joan Jordán een kleine tien minuten voor de pauze op voorsprong kwamen. Sevilla, dat voor de interlandperiode tegen het eerste puntverlies van La Liga aanliep, was wel sterker dan de formatie van Asier Garitano, dat maar mondjesmaat tot kansen kwam.

In de slotfase gaf invaller Nemanja Gudelj nog een vrije trap weg na een harde overtreding waarvoor hij geel kreeg, waaruit Alavés nog een kans kreeg, maar niet écht gevaarlijk werd. Op een opstootje in de slotfase na, waarbij arbiter Alejandro Hernández Hernández viermaal (!) geel trok, én een grote kopkans voor Manu Garcia na, gebeurde er weinig spectaculairs meer, waardoor Julen Lopetegui bovenaan La Liga staat.

Komend weekend krijgt De Jong met Sevilla - na een midweekse wedstrijd tegen Qaraba? FK - concurrent en nummer twee Real Madrid op bezoek. Of de Nederlandse spits dan weer in de basis staat omdat hij nog altijd niet heeft gescoord, is de vraag. Zijn vervanger Javier Hernández kon in de korte periode dat hij inviel, namelijk ook nog geen potten breken.