Vlaar: "Benieuwd of wij mee kunnen in Engelse intensiteit"

3 oktober 2019, 08:53   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 09:23

Ron Vlaar is erg benieuwd of AZ mee kan gaan in de intensiteit van Manchester United, de tegenstander in de Europa League donderdagavond. De verdediger van de Alkmaarders denkt dat de Engelsen gebrand zijn om te winnen, maar verwacht ook dat zij moeite zullen hebben met het kunstgras in Den Haag. 

United kent een moeizame start in de Premier League. Het wist in de laatste acht wedstrijden slechts twee keer te winnen. De recordkampioen uit Engeland speelt net als AZ drie wedstrijden in één week en laat daarom grote namen als Paul Pogba en Anthony Martial thuis. "Het is een club die in de Champions League wil spelen en dat doen ze op dit moment niet", stelt Vlaar in de Telegraaf. "Ze moeten dus presteren in de competitie, de Europa League is bijzaak. Maar ik neem wel aan dat ze van ons willen winnen, wie er ook speelt."

Het is nog maar de vraag of Vlaar zelf gaat spelen tegen United. "Het is continu monitoren hoe het gaat. Ik heb dit seizoen al twee hamstringblessures gehad, waar ik snel van ben hersteld. Na een wedstrijd moet ik rekening houden met de reactie van mijn lichaam." De sterke verdediger speelde zelf drie seizoenen in Engeland bij Aston Villa en kijkt uit naar de confrontatie met de Engelse grootmacht. "Ik ben zeer benieuwd of we mee kunnen in de hoge intensiteit van het Engelse voetbal. Dat zal voor de meesten van ons nieuw zijn. We zullen ons voetbal naar een volgend level moeten brengen."

Het kunstgras in Den Haag was het gesprek van de dag en dan vooral bij de Engelsen. "United zal zich moeten aanpassen, net als wij hebben gedaan. We spelen ook liever in Alkmaar." Op de persconferentie liet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer zich meermaals ontevreden uit over het veld in Den Haag. "Het is duidelijk dat zij kunstgras veel minder gewend zijn dan wij. Ze zoeken het maar uit, het is ons probleem niet", sprak de centrumverdediger stellig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen