Busquets heeft het moeilijk bij FC Twente: "Maar dat is logisch"

19 oktober 2019, 17:03

FC Twente-trainer Gonzalo García heeft geduld met Oriol Busquets, die het na een goede start wat moeilijk heeft. De van FC Barcelona gehuurde middenvelder maakte de laatste twee wedstrijden geen al te sterke inndruk. "Maar dat is o zo logisch", stelt de Twente-coach.

Twente stuntte afgelopen zomer met de komst van Busquets, die tot nu toe vijf wedstrijden in de Eredivisie speelde. In het laatste duel met Sparta Rotterdam (2-1 verlies) werd de middenvelder vlak na rust gewisseld. "Hij is negentien jaar en is opeens in zijn eentje in een vreemd land terechtgekomen. En vergis je niet: hij komt uit het tweede elftal van Barcelona en is van de een op de andere andere dag uit dat systeem gestapt. Oriol moet nog wennen aan de snelheid van spelen en het fysieke dat hier wordt gevraagd", zegt García tegen Tubantia.

Er lopen bij Twente drie spelers rond die een verleden hebben bij Barcelona. "Maar dat wil niet zeggen dat we zoals Barcelona spelen. Bij Barcelona ben je bijna altijd beter, maar wij zijn niet de beste ploeg van de competitie", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen