Liverpool kruipt door oog van de naald, City ontsnapt eveneens

2 november 2019, 18:06   Bijgewerkt: 2 november 2019, 19:00

Liverpool is zaterdag op bezoek bij Aston Villa met de schrik vrijgekomen. Door twee late doelpunten wonnen The Reds met 1-2 bij de promovendus. Manchester City kroop tegen Southampton eveneens door het oog van de naald. Kyle Walker maakte vlak voor tijd de winnende 2-1. Arsenal morste wederom punten door voor eigen publiek met 1-1 gelijk te spelen tegen Wolverhampton Wanderers.

Aston Villa - Liverpool 1-2

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis ging Liverpool op bezoek bij het gepromoveerde Aston Villa op jacht naar de tiende competitiezege van het seizoen. De wedstrijd begon niet goed voor de koploper van de Premier League. Na twintig minuten opende Trezeguet de score namens Aston Villa, waar Anwar El Ghazi in de basis startte. De Egyptenaar werd niet gedekt bij een vrije trap en schoot de bal beheerst achter Alisson Becker.

Het zat Liverpool vervolgens niet mee. Roberto Firmino leek de 1-1 te maken, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De VAR steunde de beslissing van de grensrechter door te bevestigen dat de Braziliaan met zijn schouder buitenspel stond. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Liverpool voldoende kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de aanvallers van The Reds hadden tot laat in de wedstrijd hun vizier niet op scherp staan. De grootste misser van de middag kwam op naam van Adam Lallana, die een kwartier voor tijd een enorme kans om zeep hielp.

In de slotfase kreeg Liverpool alsnog loon naar werken: op aangeven van Sadio Mané maakte Andrew Robertson de 1-1. Diep in blessuretijd volgde ook het winnende doelpunt, gemaakt door de Senegalees. Omdat concurrent Manchester City zondag ook won, is het gat tussen de concurrenten nog steeds zes punten. Over een week treffen de grootmachten elkaar op Anfield.

{image[337830][right-half][]}Manchester City - Southampton 2-1

Southampton ging een week geleden met liefst 9-0 onderuit tegen Leicester City, maar was zaterdag op bezoek bij Manchester City dicht bij een mega-stunt. Door een doelpunt van James Ward-Prowse nam de ploeg van trainer Ralph Halenhüttl na een kwartier brutaal de leiding in het Etihad Stadium.

De 0-1 bleef lang op het scorebord staan, totdat Sergio Agüero twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende. Manchester City drukte door en kreeg vlak voor tijd Southampton op de knieën. Kyle Walker maakte vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 2-1, waarmee hij duur puntenverlies voor de kampioen van Engeland voorkwam.

Arsenal - Wolverhampton Wanderers 1-1

Het geplaagde Arsenal blijft kwakkelen in de Premier League. Na de nederlaag tegen Sheffield United (1-0) en de remise tegen Crystal Palace (2-2) leed de ploeg van trainer Unai Emery zaterdag voor de derde keer op rij puntenverlies. Voor eigen publiek kwam de Londense club niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. Een kwartier voor tijd maakte Raúl Jiménez een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang ongedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen