Van Hooijdonk op de bank: "Nu heb ik heel veel aan mijn vader"

30 november 2019 – Sydney van Hooijdonk was aan het begin van het seizoen vaak belangrijk voor NAC Breda, maar de negentienjarige spits heeft zijn goede vorm niet kunnen vasthouden. Anderhalve maand geleden scoorde hij zijn laatste competitiedoelpunt en inmiddels is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Van Hooijdonk op de bank: "Nu heb ik heel veel aan mijn vader"

"Dat je je basisplek verloren bent, drukt heel erg je stemming", geeft hij toe in gesprek met BN De Stem. "Buiten het veld dan. Eenmaal binnen de lijnen ga je er gewoon weer voor. Tegenslagen horen er bij. Ik ben heel hard gekomen, maar als het dan even minder gaat, beland je ook zo weer op de bank."

Van Hooijdonk bevindt zich naar eigen zeggen in een fase waarin hij 'veel van kan leren'. "Ik moet zeggen dat ik juist nu heel veel aan mijn vader heb. Hij heeft het zelf ook meegemaakt. Hij houdt me voor positief te blijven", aldus de zoon van oud-spits Pierre van Hooijdonk.

Vrijdag kreeg Van Hooijdonk tegen MVV (2-0) een halfuurtje speeltijd. Scoren deed hij niet. "Jammer, maar ik vond me in ieder geval lekker invallen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd