'Elia kan historische transfer naar Argentinië maken'

10 januari 2020, 21:46   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 22:51

Eljero Elia staat mogelijk voor een vertrek bij Istanbul Basaksehir. De buitenspeler staat namelijk in de concrete belangstelling van de Argentijnse club Club Atlético Talleres, de nummer twaalf uit de hoogste afdeling van Argentinië. Als de overgang uiteindelijk rondkomt, kan hij de eerste Nederlandse voetballer ooit worden in Argentinië.

Dat schrijft Voetbal International, dat op de hoogte is van de belangstelling uit Argentinië. Elia is dit seizoen nog altijd een zeer gewaardeerde kracht van de Turkse topclub, toch is een overgang zeker niet uitgesloten. De Argentijnse club wil hem namelijk zeer graag binnenhalen als onderdeel van grote plannen die de club heeft en heeft daar vermoedelijk ook het juiste bedrag voor over.

De aanvaller zou zelf ook wel oren hebben naar de transfer, mede omdat hij niets hoorde van Feyenoord deze winter. Als het aan de Nederlander had gelegen, had ook een rentree in De Kuip tot de mogelijkheden behoord. Daar speelde hij tot en met het landskampioenschap in 2017, waarna hij naar Turkije trok – waar hij een succesvolle periode kent.

Eerder was hij actief bij onder andere Werder Bremen, Southampton, Juventus, Hamburger sv en FC Twente. Elia speelde dertig interlands namens het Nederlands elftal, waar hij al een tijdje niet meer in beeld is. Onduidelijk is op welke termijn er meer duidelijkheid komt over de Argentijnse belangstelling in Elia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen