Aanklager wil dat deel M-Side twee wedstrijden leeg blijft

30 januari 2020 – De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil dat FC Den Bosch drie wedstrijden zonder publiek op een deel van de M-Side speelt. Uit de tribunevakken ((M5 tot M7) kwamen op 17 november racistische leuzen in de richting van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Het voorstel van de aanklager bevat één voorwaardelijk duel.

Aanklager wil dat deel M-Side twee wedstrijden leeg blijft

Dat melden verscheidene media, waaronder de NOS. De tuchtcommissie doet over twee weken uitspraak. FC Den Bosch heeft laten weten elke straf te zullen accepteren. "Wij komen hier in nederigheid. We komen aanhoren wat de aanklager te zeggen heeft", aldus voorzitter Jan-Hein Schouten voor de zitting. "We willen dit nooit meer meemaken. Het gaat hier om racisme. We willen dat het op geen enkele manier gebagatelliseerd wordt door beroepszaken."

De racisme-zaak heeft veel media-aandacht gekregen, mede door de initiële reactie van FC Den Bosch op de gebeurtenissen. De club ontkende in een eerste statement dat er sprake was van racisme. Later gingen de Bosschenaren alsnog door het stof.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd