Blatter ziet een van de onderzoeken naar hem gestopt worden

11 april 2020, 15:31   Bijgewerkt: 11 april 2020, 15:48

Sepp Blatter (op archiefbeeld) heeft goed nieuws gekregen: de openbaar aanklager van Zwitserland wil een van de twee onderzoeken die tegen hem lopen, staken. Het gaat om de strafzaak waarin Blatter wordt verdacht van een deal met de Caribische voetbalbond CFA over de uitzendrechten voor twee WK's. Het contract dat hij daarin sloot, zou niet in het voordeel zijn geweest met de FIFA.

Dat schrijft het Openbaar Ministerie van Zwitserland. Blatter (84) was tot en met 2015 de baas van de FIFA, maar werd daar sterk verdacht van corruptie. In het geval van de zaak met de Caribische voetbalbond CFA hoeft hij niet meer te vrezen voor een staf, want het dossier wordt gesloten. Wat de belangrijkste reden daarvan is, wordt niet gecommuniceerd. Wel hoeft Blatter in die zaak niet meer voor een straf te vrezen.

Dat hij dus helemaal vrijuit gaat, is geen zekerheid. Voor de strafzaak, die voor de dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini – door de Fransman nog altijd ontkend, wordt hij nog wel vervolgd. Blatter werd in 2015 voor zes jaar geschorst van voetbalactiviteiten en mag zodoende nog altijd geen functie vervullen in de voetballerij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen